Koning Artur, een krachtige mythe

15 +

Kunst en kunsteducatie

Ridders inspireren al eeuwenlang romanschrijvers, scenaristen en kunstenaars. Het kasteel van Gaasbeek is met zijn rijke middeleeuwse geschiedenis dé plek bij uitstek voor een onderzoek naar wat een ridder is en hoe dit symbool gelinkt is aan de wereld van de kunstenaar en van hieruit met de wereld. We bezoeken de tentoonstelling ‘The Artist/Knight’ en genieten daarbij van het prachtige kader ... Lees meer

Ridders inspireren al eeuwenlang romanschrijvers, scenaristen en kunstenaars. Het kasteel van Gaasbeek is met zijn rijke middeleeuwse geschiedenis dé plek bij uitstek voor een onderzoek naar wat een ridder is en hoe dit symbool gelinkt is aan de wereld van de kunstenaar en van hieruit met de wereld. We bezoeken de tentoonstelling ‘The Artist/Knight’ en genieten daarbij van het prachtige kader van het kasteel en zijn tuinen.

Tot de meest populaire ridders uit de wereldliteratuur behoren Koning Artur en zijn beroemde Ridders van de Ronde Tafel. Maar wie was Artur eigenlijk? We volgen Artur als een mythische Keltische clanleider en 12de-eeuwse hoofse vorst, tot hij tragisch ten onder gaat als zijn beste vriend Lancelot een overspelige relatie begint met zijn geliefde vrouw Guinevere. Het is deze tragiek die de moderne mens via kunst, film en literatuur telkens opnieuw in de ban houdt.

PROGRAMMA
10 u.: onthaal met koffie
10.30 u.: lezing in de Rotonde
12.30 u.: broodjeslunch in het Koetshuis
13.15 u.: voorstelling ridders
14 u.: rondleiding expo ‘The Artist/Knight’
15.30 u.: koffiepauze
16 u.: vrij bezoek kasteeltuin

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek
donderdag 12 oktober 2017 van 10:00 tot 16:00
Cursus of workshop
Davidsfonds Academie
€ 85,0
016 31 06 70
academie@davidsfonds.be